سمولینا در واقع نوعی آرد است که از گندم دوروم تهیه می شود. البته شما با آرد آشنا هستید و آردهای پخت عمومی از آنچه به عنوان گندم معمولی شناخته میشود، تهیه میگردد که حدود 80٪ یا بیشتر از کل برداشت گندم جهان را تشکیل میدهد. از سوی دیگر، سمولینا از گونهای گندم به نام گندم دوروم تهیه میشود که نامهای دیگری نیز دارد، از جمله گندم پاستا و گندم ماکارونی. گندم دوروم عمدتاً در خاورمیانه رشد کرده و حدود 5 تا 8 درصد از کل میزان گندم کشت شده جهان را تشکیل میدهد. سمولینا یک آرد با گلوتن بالا است منظور از گلوتن بالا به این معنی است که آرد مخصوصاً برای تهیه ماکارونی مناسب است، اما این آرد یک عنصر رایج در تهیه نان بوده که در سرتاسر جهان موجود است اما در ایتالیا محبوبیت بیشتری دارد. احتمالاً میتوانید سمولینا را در خواربار فروشی معمولی خود، درست در کنار آرد همه منظوره، پیدا کنید. تفاوت اصلی که ممکن است بتوانید مشاهده کنید این است که سمولینا کمی درشتتر از آرد سنتی بوده و ممکن است تیرهتر و طلاییتر باشد (اما این بستگی به انواع خاص دارد). همچنین سمولینا عطر خاکی تری نسبت به آرد گندم معمولی دارد.
انواع آرد سمولینا
آرد سمولینا را میتوان در بافتهای درشت، متوسط و ریز تهیه کرد. رایج ترین آنها آسیاب متوسط است، به این معنی که بافتهای درشت و ظریف ممکن است در فروشگاه ها سختتر پیدا شود. آسیاب ریز از نظر بافت شبیه به آرد همه منظوره است.
موارد مصرف سمولینا
یکی از رایج ترین کاربردهای آرد سمولینا تهیه پاستا میباشد. این آرد به دلیل دارا بودن گلوتن بالا، آرد ایده آلی میباشد. خمیر سمولینا چسبندگی کمتری ایجاد میکند و بسیار کشسانتر از آردهای دیگر است. این به پاستا کمک میکند تا شکل خود را هنگام پختن حفظ کند. از سمولینا برای تهیه نان، کیک و پیتزا و همچنین فرنی و پودینگ مناسب است. در مراکش، آرد سمولینا (به نام اسمیدا) عنصر کلیدی در تهیه نان خوبز است (یک نان گرد پخته شده در فر)، و همچنین این آرد از طریق کیک در کشورهایی مانند یونان و ترکیه راه پیدا کرده است. در هند، جایی که به آن راوا یا سوجی می گویند، سمولینا را به صورت فرنی تهیه میکنند. در اروپا برای تهیه پودینگهای شیرین استفاده میشود و در نیجریه یک ماده اصلی محسوب میشود به طوری که که آن را با آب میجوشانند و با خورش هاو سوپها میخورند. سمولینا را نیز معمولاً قبل از پختن پوسته پیتزا روی تابه های پیتزا میپاشند.

فواید سمولینا برای سلامتی
در اینجا برخی از مزایای سلامتی که سمولینا ارائه می دهد آورده شده است:
جلوگیری از افزایش وزن
دلیل اصلی افزایش وزن گرسنگی است. مصرف میان وعده یا غذای فوری نمیتواند مواد مغذی و انرژی مورد نیاز را تامین کند. باعث میشود فرد بیشتر بخورد. سمولینا میتواند راه حلی برای این مشکل باشد. تحقیقات نشان میدهد که سمولینا میتواند گرسنگی را حفظ کند زیرا سمولینا به آرامی انرژی آزاد میکند. به دلیل داشتن فیبر غنی به هضم غذاها کمک میکند.
برای بیماران دیابتی مفید است
وجود شاخص گلیسمی پایین، مصرف بلغور را به افراد دیابتی توصیه میکند. سمولینا با کاهش قند خون انرژی کافی را تامین میکند.
افزایش انرژی
سمولینا به آرامی انرژی آزاد میکند که باعث میشود انرژی هدر نرود. برای افرادی که سبک زندگی فعالی دارند توصیه میشود. انرژی را شارژ میکند و همچنین عملکرد را بهبود میبخشد. احساس بی حالی در افراد ایجاد نمیکند.
تقویت سیستم ایمنی
سمولینا دارای سلنیوم است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. همچنین حاوی ویتامین E، ویتامین B علاوه بر سلنیوم است. این ویتامینها برای تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با بیماری ضروری هستند.
سلامت قلب
سمولینا مملو از سلنیوم است که برای جلوگیری از عفونت های قلب لازم است. همچنین قلب را در وضعیت خوبی نگه میدارد. سمولینا با جلوگیری از نارسایی قلبی، حملات قلبی و غیره، سلامت قلب و عروق را ارتقا میدهد. مقدار فراوان سلنیوم نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
جلوگیری از کم خونی
کم خونی به دلیل وجود گلبولهای قرمز کم در بدن ایجاد میشود. آهن برای افزایش گلبول های قرمز ضروری است. سمولینا همچنین حاوی آهن کافی است که برای بدن مورد نیاز است. وجود کافی آهن در بدن نه تنها از کم خونی جلوگیری میکند، بلکه گردش خون را نیز افزایش میدهد. همچنین سوخت بیشتری را برای عملکردهای روزانه فراهم میکند.
چقدر جالب👌